EFIS en Macédoine célèbre l’inauguration officielle

Единствениот едукативен центар на француски јазик, Француското Интернационално училиште го прославува своето официјално отворање. На церемонијата на отворањето беа присутни Амбасадорката на Франција, Лоренс Оер, како и Претседателот на Управниот одбор на училиштето, Жан Франсоа Ле Рок. ”Целта на училиштето е да понуди пристап кон вистински интернационален едукативен модел, базиран на изучувањето на три јазици:…