senator-olivie-kadik-

Францускиот сенатор Кадик во посета на Македонија

Во рамки на посетата на Балканот, сенаторот и претставник за француските државјани кои живеат надвор од Франција, од денеска до 8 септември Оливие Кадик ќе ја посети Македонија. Сенаторот Кадик планира да го посети Француското интернационално училиште во Скопје (ЕФИС) и Францускиот институт во Скопје (ИФС). Тој ќе оствари средба со директорите на француските компании…