Лоран Изел, директор на ЕФИС

Лоран Изел, директор на ЕФИС: Наша задача е да ја зајакнеме врската помеѓу македонското и француското образование Новина оваа година е преселувањето на учениците од предметната настава во нов објект кој се наоѓа веднаш до нашето училиште. Тоа, за нас, значи да се продолжи со отворање гимназија, да се работи на иднината која треба да…

senator-olivie-kadik-

Францускиот сенатор Кадик во посета на Македонија

Во рамки на посетата на Балканот, сенаторот и претставник за француските државјани кои живеат надвор од Франција, од денеска до 8 септември Оливие Кадик ќе ја посети Македонија. Сенаторот Кадик планира да го посети Француското интернационално училиште во Скопје (ЕФИС) и Францускиот институт во Скопје (ИФС). Тој ќе оствари средба со директорите на француските компании…

Пет причини: Зошто ЕФИС?

Пет причини зошто да го запишете вашето дете во ЕФИС градинка или училиште Во тек се уписите за основно образование во Интернационалното француско училиште ЕФИС од Скопје. Прочитајте пет причини зошто вашето дете да го запишете токму во ова училиште. Уписите траат до крајот на септември, додека за градинката се отворени во текот на целата година.…

Interview de Laurent Isel, directeur de l’Ecole Française Internationale de Skopje

ЛОРАН ИЗЕЛ, ДИРЕКТОР НА ФРАНЦУСКОТО УЧИЛИШТЕ ЕФИС: СЕРИОЗНИОТ И ЉУБЕЗЕН ОДНОС ПОМЕЃУ УЧЕНИКОТ И НАСТАВНИКОТ Е КЛУЧЕН ЗА УЧЕЊЕТО Треба да се предизвика интересот на учениците, да се разбуди нивната љубопитност, но тоа не е лесно во време кога се верува дека знаењето е достапно со еден клик или уште полошо, дека е бескорисно и…

Интервју со Билјана З. Кракутовска и Веселинка Ковачева

Вие сте основоположници на Француската градинка кoja денеска е дел од Француско интернационално училиште. Кои се вашите почетоци и кој ви беше предизвикот за да се постават вистински стандарди за родителите да им овозможат на децата квалитетно образование во Македонија? Билјана З. Кракутовска: Секој почеток е предизвик, а посебно кога станува збор за отворање на…